Str. Elev Ștefănescu 

Ștefan nr. 1 

Sector 2

București

Luni – Vineri: 13 – 21

Sâmbătă: 09 – 16

Contactează-ne

0748 585 668

E-mail

contact@pedhub.ro

Psihoterapie copii

Ce este?

Psihoterapia pentru copii și adolescenți este asemănătoare celei pentru adulți: oferă un spațiu sigur, empatic, în care se oferă instrumentele necesare dezvoltării.

Copilul sau adolescentul este ajutat, într-un mod adecvat prin care el să le înțeleagă, cum să interpreteze mai bine situațiile pe care le experimentează, să rezolve anumite conflicte și să găsească noi soluții pentru dificultățile pe care le are.

Când este necesară?

Copiii și adolescenții au nevoie de terapie când nu pot gestiona anumite probleme singuri. În momentul în care nu sunt tratate problemele psiho-emoțioale poate exista un impact în cadrul dezvoltării.

Exemple de situații  în care este necesară psihoterapia :

  • divorț
  • schimbări în viața de familie precum relocarea în alt oraș, schimbarea grădiniței/școlii, nașterea unui copil
  • dificulțăți în diferite arii: relații în familie, grădiniță/școală, relații sociale, petrecerea timpului liber
  • decesul unei persoane din familie
  • adopție
  • schimbări comportamentale: tulburări de somn ș de alimentați, îngrijorări și frici excesive, realizarea obsesivă a unor rutini (ex: spălat pe mâini), izolare socială, furie și reacții exagerate la diferite situații, tristețe etc.

Care sunt pașii?

Înainte să ne întâlnim, vom avea o scurtă convorbire telefonică. Această conversație ne oferă o oportunitate de a discuta despre preocupările care vă aduc la noi, orice întrebări ați putea avea și programarea unei întâlniri în cadrul cabinetului.

Se transmit pe e-mail actele necesare colaborării. Pentru a economisi timp la prima noastră sesiune, vă rugăm să planificați să le citiți înaintea întâlnirii.

Întâlnire cu părinții (se va discuta despre istoric și dificultățile copilului)

Prima ședință cu copilul

Scroll to Top