Str. Elev Ștefănescu 

Ștefan nr. 1 

Sector 2

București

Luni – Vineri: 13 – 21

Sâmbătă: 09 – 16

Contactează-ne

0748 585 668

E-mail

contact@pedhub.ro

Logopedie

Ce este?

Logopedia este procesul ce presupune identificarea și recuperarea dificultăților de comunicare și a tulburărilor de vorbire.

Includerea într-un program de intervenție logopedică  de la o vârstă timpurie poate ajuta la facilitarea integrării în grădiniță/școală, la dezvoltarea stimei de sine și la promovarea independenței. 

Când este necesară?

Este necesară consultarea unui logoped în următoarele situații:  

  • dificultăți în emiterea unor sunete.  Pot să apară înlocuiri, substituiri sau omiteri ale sunetelor.
  • afectarea fluidității vorbirii prin blocaje, poticniri, încetinirea sau accelerarea ritmului vorbirii, repetarea unor sunete/silabe sau prelungirea acestora etc.
  • perturbări la nivelul intensității, melodicității, timbrului vocii
  • număr redus de cuvinte în vocabular în raport cu  vârsta și nivelul de dezvoltare, dificultate de a comunica prin intermediul cuvintelor, de formarea a unor propoziții
  • dificultăți în înțelegerea informațiilor transmise de cei din jur și în procesarea acestora

 

Cum se desfășoară?

Înainte să ne întâlnim, vom avea o scurtă convorbire telefonică. Această conversație ne oferă o oportunitate de a discuta despre preocupările care vă aduc la noi, orice întrebări ați putea avea și programarea unei întâlniri în cadrul cabinetului.

Se transmit pe e-mail actele necesare colaborării. Pentru a economisi timp la prima noastră sesiune, vă rugăm să planificați să le citiți înaintea întâlnirii.

Întâlnire cu părinții (se va discuta despre istoric și dificultățile copilului)

Sedință de evaluare a copilului